Skip to content

Erik Asla hos Hevold Group.

Da familieselskapet Hevold Group nylig skulle pusse opp kontorene i Grønlandsleiret i Oslo, falt valget på Aslas stemningsfulle og meditative bilder av hav og himmel fra Santa Monica, L.A. Serien består av syv storformat fotografier trykket på aluminium.  Fredag ble utsmykkingen avduket med kunstneren til stede.

Asla startet sin karriere i Paris. Etter et lengre opphold i kunsthovedstaden, ble han tilbudt jobb hos den legendariske fotograf Herb Ritts i Los Angeles. Ritts er verdenskjent for sine bilder av Hollywoodstjerner, politikere og kulturpersonligheter. Møtene med kunstnere som Robert Rauschenberg gjorde et så dypt inntrykk på Asla at da han begynte å jobbe selvstendig, søkte han mot en karriere med et kunstnerisk og personlig uttrykk. 

Hans stemningsfulle bilder av verdenshav og sjø i kontinuerlig bevegelse bærer ofte på en abstrakt kvalitet. De besitter en malerisk stofflighet, i tillegg til en delikat og raffinert koloritt som også gir rom for det meditative.

Aslas bilder er kjøpt inn av flere private samlere og offentlige selskaper som Norges Bank og Arbeids- og Velferdsdirektoratet. Kuratorer i det amerikanske utenriksdepartment har nylig kjøpt inn et verk til dets ‘permanent collection’. I tillegg er to billedverker på lån i den amerikanske ambassadørs offentlige residens i Muscat, Oman. 

Separatutstillingen ‘Bevegelsens stillhet’ ble vist på Drammens Museum høsten 2021. Asla har også hatt separatutstillinger i Palm Springs og Galleri Semmingsen i Oslo. Han er representert av Galleri Semmingsen i Norge.

Erik Asla hos Galleri Semmingsen