Skip to content

Sted: Den Gamle Veterinærhøgskolen i Ullevålsveien 72. Auditoriet. Presenteres av Preus museum.

Fontainebleau Forever består av bilder av sandsteinsformasjoner i Fontainebleau utenfor Paris. Fotografiene er tatt med analogt mellomformatskamera med lang lukkertid i mørket rett etter solnedgang. Noen av motivene viser også en transparent, spøkelsesaktig figur i ferd med å klatre opp steinformasjonene. Arkeologer fra Sorbonne har de siste fem årene oppdaget et stort antall steinaldergraveringer (petroglyfer) som er risset inn i sandsteinen i grotter og i ly under de store formasjonene i Fontainebleauskogen. Med fotoprosjektet ønsker Samuelsen å fange atmosfæren i det eldgamle kulturlandskapet og la sporene etter menneskelig aktivitet resonnere i bildene. I presentasjonen vil Samuelsen fortelle om prosjektet og vise bilder fra kunstnerskapet.
 
Geir Harald Samuelsen har stilt ut ved Museum Amos Rex i Helsinki, Henie Onstad Kunstsenter og Trondheim Kunstmuseum. Han har mottatt flere kunstpriser og stipender, bl.a. PKU-midler til prosjektet Matter, Gesture and Soul i 2019. Samuelsen er Førsteamanuensis i visuell kunst og forskningsleder ved Kunstakademiet, Fakultet for kunst, musikk og design, ved Universitetet i Bergen. Han har en doktorgrad i kunstnerisk utviklingsarbeid fra NTNU, Kunstakademiet i Trondheim.
 
Obs: Grunnet begrenset kapasitet, opererer arrangementene på Oslo Negativ etter ‘førstemann til mølla’-prinsippet. Sørg for å være tidlig ute!