Skip to content

Thomas Knarvik

Knarvik startet sin utdannelse hos maler Finne Spjudvik som 16 åring. I 1989/90 studerte Knarvik restaurering av maleri i Firenze.  Knarvik gikk på Statens Kunstakademi i Oslo fra 1997 til 2001 hvor han avsluttet med en imponerende markering av sine studier med en separatutstilling på 1400kvm på Akademiets utstillingslokale i Seilduksfabrikken.

Som hovedutstilleren på Per Gynt spillet på Vinstra så vi en ny endring hans kunstutrykk. Han har hatt en rekke utstillinger i både innland og utland, alt fra Samtidsmuseet i Oslo til hans aktuelle utstilling på Det Moderne Museet i Warsawa.  Knarvik var også én av tre kunstnere som ble valgt ut til vårauksjonen på Sotherby´s i London. 

Han har spesielt markert seg med sine portrettmalerier. Et av hans viktige portretter er av Arne Næss som kan sees på Frognerseteren. Hans studier av eldre monumentale kunstnerskap ser vi er en viktig del av hans egen utvikling og stadig fornyelse av hans kunstnerskap.

En dokumentarfilm om Knarviks opphold som billedkunstner i nasjonalparken Masai Mara i Kenya ble laget av Ole Bernt Frøshaug; White canvas, black hyena, ble da kåret til årets dokumentar i Paris, Prix eze, 2003, og ble videre vist både på NRK, SVT og BBC. Knarviks malerier fra dette prosjektet ble stilt ut på Oslo Rådhus, og inntektene fra salget ble brukt til å bygge et eget tegnet kultursenter for Masaikvinnene i Mara. I dag er dette arbeidsplassen til 120 kvinner.
Hans skarpe stemme innen politikk og religions kritikk, resulterte i flere bokutgivelser som skapte stort mediafokus og debattprogrammer.

Knarvik har vært en del av stallen til Galleri Semmingsen siden 1999 og har hatt utallige separatutstillinger i galleriet hvor han har vist både grafiske arbeider, tegninger, skulptur, men med hovedvekt på maleriet.

How could I have known 18.04-19.05.

Tidligere utstillinger:

Azorene 2021

Portretter 2014

Thomas Knarvik

Tilgjengelige arbeider