Skip to content
3rd June 2023

Galleristen forteller om situasjonen hos Galleri Semmingsen på Tjuvholmen i Oslo.

Astrid Hilde Semmingsen

Mina S. Haufmann: Alle er vi påvirket av viruset som har spredd seg de siste ukene. Kan du fortelle litt om hvilket prosjekt dere jobbet med før unntakstilstanden trådte i kraft?

Astrid Hilde Semmingsen: Norge ble stengt dagenetter at vi åpnet separatutstillingen med Christine Istad. Vi visste det kom til å skje, så vi annonserte med at åpningen ble fremskyndet til klokka 15 samme dag. Dette for at folk kunne komme innom hele ettermiddagen, slik at det ikke skulle bli for mange mennesker i lokalet samtidig.

MH: Fra Facebook-siden deres kan man følgede gradvise tilstrammingene som ble gjort av smittevernhensyn. Hvordan har det vært å drive et galleri kommersielt under slike raske og til dels uforutsigbare endringer?

AHS: Det er vanskelig å balansere budskapet sånn at man på den ene siden får formidlet til publikum at man tar dette seriøst samtidig som man forsøker å få de seriøse kjøperne til å komme. Vi har derfor brukt enormt mye tid på sosiale medier, som Facebook, Instagram og nettsalgsidene. Vi jobber for at dette skal resultere i fortsatt salg – om ikke denne måneden, så kanskje neste. Derfor er det viktig at kunstnerne også samarbeider med oss og er med på denne delingen på alle sosiale plattformer.

MH: Hvordan er dagene for dere ansatte nå når tiltakene er på det strengeste?

LES HELE INTERVJUET HER

Andre nyheter