Skip to content

Istad, Asla og Schultz

VANN
23.09 – 16.10.

Galleri Semmingsen presenterer fotografier av Christine Istad, Erik Asla
og Marius Schultz under årets Oslo Negativ i Det Gamle Biblioteket, Arne Garborgs Plass 4, 0179 Oslo

Alt liv på jorden er avhengig av jevn tilgang til vann. Vannet er nødvendig for opprettholdelse av den lokale og globale livsbalansen og er en ettertraktet ressurs. Men vann er også sterkt forbundet med følelser, religion og kultur og er et universelt symbol på endring.

Erik Aslas stemningsfulle bilder av verdenshav og sjø i kontinuerlig bevegelse minner oss om andre kontinenter, om sene sommerkvelder og om pastellfargede soloppganger som gir rom for meditasjon, men også om stillhet før stormen.

For Marius Schultz er det det nordiske lyset, landskapet, fjorden og innsjøen som gir nærhet og ro: To lekende barn i vannet, en sommerdag ved fjorden, erindringer om uskyld og bekymringsløse dager.

 I Christine Istads hyperestetiske fotografier finnes en glede over den verden vi lever i, men også bekymring; For elementet vann som vi er avhengig av og gjennom tusener av år har prøvd å forstå og temme, er nå ute av kontroll nettopp på grunn av oss. Hennes bruk av organiske former og motiver bærer assosiasjoner til vann i bevegelse, selv om bildene er av arkitektoniske elementer. Ved å innlemme fotografiene i en kontekst hvor vannet framheves, forledes vi til å tro at også disse verkene gjengir elementer fra naturen. Istad er opptatt av det vi ser – og det vi ikke ser – bildene er fortolkninger av omgivelsene, der hun ønsker å flytte fokuset vekk fra det som faktisk er avbildet. 

Les om Oslo Negativ her