Skip to content

Galleri med personlighet

galleri semmingsen

Galleri Semmingsen er et galleri på Tjuvholmen i Oslo, drevet av Astrid Hilde Semmingsen. Fra galleriet åpnet dørene i 1999 på Skillebekk, har reisen gått oppom lokaler i Niels Juels gate og utom Trafo Kunsthall i Asker, men har nå landet og posisjonert seg i selve hjertet av kunstbydelen Tjuvholmen. Her er vi i godt selskap med ulike private gallerier og nabo til Astrup Fearnley Museet.

«Den brede interessen jeg har for kultur, musikk og design – men aller mest for billedkunst har vært min drivkraft. Det har styrt mine valg av galleriets kunstnere og det er en glede for meg å videreformidle dette til et interessert og entusiastisk publikum. Alle har ulike innfallsvinkler til kunstens verden, og det er galleristens rolle å vise vei. Min oppvekst blant naturens energier, krefter og minner sitter i og kan aldri vike» AHS

Gjennom 20 år har Galleri Semmingsen bygget opp et tett samarbeid med sine kunstnere. Noen har fulgt galleriet siden begynnelsen, andre har kommet med på veien. Tyngden i galleriet er maleri, men galleriet representerer også kunstnere som fordyper seg i fotografi, skulptur og grafikk, fra det helt konseptuelle til det klassisk figurative. Galleriet fokuserer på det nordiske uttrykket, og er ute etter å finne essensen i den skandinaviske samtidskunstscenen. Det har vært viktig å samtale med de besøkende, og galleriet har gjennom årene oppnådd en trofast kundekrets. Kunstanmeldere i rikspressen stikker jevnlig innom og leverer sine kritikker og innkjøp til større samlinger og museer skjer oftere og oftere.

Nyheter

Kunst til salgs
Om å vise og selge kunst!
Anmeldelse av Roald Sivertsens «Intervall» Tommy Olsson, Klassekampen
Intervju i Billedkunst juni 2020

Meld deg på nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på utstillinger, arrangementer og andre nyheter.

utstillingsåpning 12.10

Meld deg på nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på utstillinger, arrangementer og andre nyheter.