Skip to content

Geir Harald Samuelsen

De hemmelige steinene. 

18.06-21.08.22 
Avd. Tjuvholmen.

Flott omtale av utstillingen i PLNTY

Geir Harald Samuelsens kunst handler om å bli inspirert av 10.000 år gamle mystiske tegninger risset inn i franske steiner og hulevegger.

I Fontainebleau 60 km sør for Paris skjuler det seg 2000 huler med tegninger fra eldre steinalder. Samuelsen har som fjellklatrer tatt gjentatte turer dit for å bedrive buldring, det vil si klatring uten tau på steiner.

I serien «Haptiske tegninger», som ble påbegynt for nærmere ti år siden, har jeg brukt magnesium og pastellkritt for å skape rom og for samtidig å synliggjøre en direkte, konkret berøring av overflaten med forhøyninger, fordypninger og avtrykk etter hender og fingre. Magnesium brukes av turnere, vektløftere og klatrere for å skape friksjon mellom hånd og overflate.
Billedserien «Autofumage» er komponert av innrissede linjer på aluminiumsplater og av spor etter ild og billakk. De er inspirert av surrealismens automatiske, utforskende og hybride tilnærming til maleri og tekst, men henviser samtidig til pre-historiske ritualer med delvis ukontrollerbare, maleriske og tegneriske spor.

Ta kontakt for mer informasjon ah@gallerisemmingsen.no

Brosjyre til utstillingen