Skip to content

Hanna A. Høiness

10.06 – 04.07.21

Høiness sine malerier strekker seg fra det strengt akademiske til de store gestene med tydelig temperament. Uansett motiv er hun svært bevisst hvordan hun bruker de forskjellige malertekniske grep fra en møysommelig modellert figurasjon til ekspressive markeringer med penselstrøkenes egen verdi. Hun leker på alvor og alle prosjektene kan sees på som en gledelig unnamanøver fra virkeligheten i en tid der eskapisme kommer i førsterekken. 

 “Kaninhullet” er et navn pĂĄ akkurat dette og i dette prosjektet maler hun en annen virkelighet der hverken svaret eller spørsmĂĄlet er gitt. Fantasien og det ĂĄ ta sjanser bestemmer. 

I “Trøstebilder” gir hun seg selv trøst. Hun vil omgis med lukten av oljemaling.  Hun vil glemme tid og sted ved ĂĄ stryke tykk og seig maling utover et lerret.  Selv om behovet for trøst blir dekket i denne handlingen er trøsten kritisk og analytisk. Hun tenker prosess mer enn resultat og magnoliablomsten dekonstrueres om igjen og om igjen. Hun tyner fargen og forkaster gjerne hele produksjoner om de ble mer resultat- enn prosessorientert. 

I “Memento Mori” studerer hun hodeskallen. Igjen og igjen. Hun leker med form og farge og dekonstruerer og omskaper gjerne en magnolia til ĂĄ bli en hodeskalle eller omvendt. 

Hanna A. Høiness er utdannet ved Statens Kunstakademi. Hun har vært aktiv med utstillinger i bĂĄde inn og utland. Hennes prosjekt «Bill. mrk», «En hundeutstilling» og «Jeg maler pene menn» – gjorde hun i samarbeid med Museet for Samtidskunst i Oslo. Og prosjekter som; Samtaler med Peder Kjøs, rundt tema «Hat og hevn i kunsten» og med Anne Lindmo om «One night stand» i radioprogrammet Mammarazzi pĂĄ P3.

På åpningsdagen holder vi åpent fra kl. 12-20.  Vi tillater 10 stk i galleriet av gangen.

Ta kontakt for mer informasjon ah@gallerisemmingsen.no

Pressemelding finner du her

Hanna A. Høiness