Skip to content

Hanna A. Høiness

10.06 – 04.07.21

Høiness sine malerier strekker seg fra det strengt akademiske til de store gestene med tydelig temperament. Uansett motiv er hun svÌrt bevisst hvordan hun bruker de forskjellige malertekniske grep fra en møysommelig modellert figurasjon til ekspressive markeringer med penselstrøkenes egen verdi. Hun leker pü alvor og alle prosjektene kan sees pü som en gledelig unnamanøver fra virkeligheten i en tid der eskapisme kommer i førsterekken. 

 “Kaninhullet” er et navn pĂĽ akkurat dette og i dette prosjektet maler hun en annen virkelighet der hverken svaret eller spørsmĂĽlet er gitt. Fantasien og det ĂĽ ta sjanser bestemmer. 

I “Trøstebilder” gir hun seg selv trøst. Hun vil omgis med lukten av oljemaling.  Hun vil glemme tid og sted ved ĂĽ stryke tykk og seig maling utover et lerret.  Selv om behovet for trøst blir dekket i denne handlingen er trøsten kritisk og analytisk. Hun tenker prosess mer enn resultat og magnoliablomsten dekonstrueres om igjen og om igjen. Hun tyner fargen og forkaster gjerne hele produksjoner om de ble mer resultat- enn prosessorientert. 

I “Memento Mori” studerer hun hodeskallen. Igjen og igjen. Hun leker med form og farge og dekonstruerer og omskaper gjerne en magnolia til ĂĽ bli en hodeskalle eller omvendt. 

Hanna A. Høiness er utdannet ved Statens Kunstakademi. Hun har vĂŚrt aktiv med utstillinger i bĂĽde inn og utland. Hennes prosjekt ÂŤBill. mrkÂť, ÂŤEn hundeutstillingÂť og ÂŤJeg maler pene mennÂť – gjorde hun i samarbeid med Museet for Samtidskunst i Oslo. Og prosjekter som; Samtaler med Peder Kjøs, rundt tema ÂŤHat og hevn i kunsten og med Anne Lindmo om ÂŤOne night standÂť i radioprogrammet Mammarazzi pĂĽ P3.

Pü üpningsdagen holder vi üpent fra kl. 12-20.  Vi tillater 10 stk i galleriet av gangen.

Ta kontakt for mer informasjon ah@gallerisemmingsen.no

Pressemelding finner du her

Hanna A. Høiness